ecaterina-andronescu.jpgMinisterul Educatiei, Cercetarii si Inovarii va reduce 401 posturi, realizand o economie anuala de 12 milioane de lei, a informat, miercuri, la Palatul Victoria, ministrul de resort, Ecaterina Andronescu.

In urma restructurarilor, Agentia de Credite pentru Studenti se va comasa cu Centrul de Burse pentru Studenti, care se va numi Agentia de Credite si Burse pentru Studenti. Centrul National pentru Curriculum si Evaluare se va restructura si va intra in componenta Institutului de Stiinte ale Educatiei.

In acelasi timp, doua centre care vizau formarea continua a dascalilor – Centrul de la Medias, destinat profesorilor de limba germana, si Centrul de formare a personalului din invatamantul preuniversitar din Bucuresti se vor uni intr-o singura structura.

„Aceste comasari presupun o reducere de 401 posturi si o economie anuala de 12.000.000 de lei pe an”, a specificat Ecaterina Andronescu. Ea a venit cu propunerea de a trece cluburile sportive studentesti in subordinea universitatilor si a spus ca va discuta cu Ministerul Tineretului si Sportului sa preia casele de cultura ale studentilor.

„Si in marile universitati din lume acest lucru se practica. Fiecare universitate are o baza sportiva si consideram ca, in felul acesta, cluburile sportive ar beneficia si de ceea ce au universitatile si chiar de mai multa performanta decat au acum. Probabil ca, intr-o discutie cu Ministerul Tineretului si Sportului, vom incerca sa propunem acelasi lucru si pentru casele de cultura ale studentilor”, a argumentat Ecaterina Andronescu.