univ_oradea_.jpgOrice cadru al Universităţii Oradea, indiferent de gradul didactic, va putea candida pentru funcţia de rector, la următoarele alegeri, a declarat miercuri, preşedintele Senatului, Sorin Curilă.

El a precizat, în conferinţă de presă, că Ministerul Educaţiei a solicitat modificări la regulamentul alegerilor, aflat în vigoare până în prezent, care prevedea că pentru a candida la funcţia de rector trebuie să ai minim gradul de profesor universitar, pentru a candida la funcţia de decan trebuia să fii minim conferenţiar, iar la funcţia de director de departament puteau aspira doar cei care au cel puţin gradul de lector.

„Ministerul a trimis o adresă prin care ne solicită să eliminăm din regulament constrângerile impuse pentru depunerea candidaturilor pentru funcţiile de conducere. Da, vom actualiza Carta astfel încât să eliminăm constrângerea de funcţie didactică pentru depunerea candidaturilor”, a precizat preşedintele Senatului UO, Sorin Curilă. În estimarea sa, universitatea orădeană va avea un nou rector în aproximativ două luni.

La ora actuală, Universitatea aşteaptă ca Ministerul Educaţiei să confirme ordonatorul de credite, propunerea universităţii fiind decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Constantin Bungău. Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, reales în funcţie pe 8 februarie 2012, după un mandat plin şi unul de opt luni, nu a primit confirmarea Ministerului Educaţiei. Astfel, se vor organiza noi alegeri pentru funcţia de rector al Universităţii Oradea. AGERPRES