andronescu ecaterina2.jpgMinisterul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului va face o evaluare a clasei pregătitoare la jumătatea anului şcolar, a declarat, marţi, la Senat, ministrul Ecaterina Andronescu.

„La jumătatea anului şcolar noi vom face o evaluare şi vom aduna punctele tari şi punctele slabe ale prezenţei acestei clase în şcolile gimnaziale. De exemplu, mă gândesc că în pauze vor fi în aceeaşi curte copii care au cinci ani şi jumătate, 6 ani şi copii care au 16 ani şi sigur de aici s-ar putea să apară o serie de probleme”, a spus ministrul.

În opinia sa, clasa pregătitoare trebuie să rămână parte a învăţământului obligatoriu, aceasta fiind benefică în cazul copilului care intră în ciclul primar.

„Este o clasă care este gândită prin programa de învăţământ să facă trecerea între grădiniţă şi şcoală şi ea trebuie să rămână în învăţământul obligatoriu. Dacă vom lua măsura de a avea o altă locaţie nu vom schimba poziţia acestei clase în sistemul obligatoriu de învăţământ”, a precizat Andronescu.

Referindu-se la bacalaureatul profesional, Ecaterina Andronescu a mai spus că şi-ar fi dorit ca proiectul de lege să meargă la promulgare înainte de începerea anului şcolar.

„Acestea sunt procedurile parlamentare şi trebuie să le respectăm. Guvernul se află în coordonarea Parlamentului. Parlamentul este suveran în modul în care îşi planifică demersurile. Pe mine m-a bucurat foarte tare această dezbatere pentru că este prima dată când în plenul Senatului are loc o dezbatere pe fond a unor probleme majore pentru societatea românească, aşa cum sunt problemele de învăţământ”, a mai afirmat Andronescu. AGERPRES