rezidentiat.jpgMinisterul Sănătății va organiza concursul național de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie la data de 17 noiembrie, concursul urmând a se desfășura în centrele universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș, Timișoara.

Potrivit site-ului Ministerului Sănătății, la concurs s-au înscris 1.962 candidați din București, 791 din Cluj-Napoca, 549 Craiova, Iași 849, Târgu Mureș 499, Timișoara 572. Candidații din sesiunea care va avea loc pe 17 noiembrie pot opta pentru rezidențiat pe loc sau rezidențiat pe post.

În București, UMF „Carol Davila” scoate la concurs un număr de 690 de locuri pentru concurs la specialitatea Medicină, Medicină dentară 93 locuri, Farmacie 15 locuri. Pentru Constanța vor fi scoase la concurs 120 de locuri pentru Medicină, 6 Medicină dentară, 10 Farmacie.

Ministerul Sănătății a scos la concurs un număr de 3.026 de locuri pentru toate specializările în toate centrele universitare la care se adaugă încă câteva sute la posturi pentru rezidențiat.

„Tematicile concursului de rezidențiat și bibliografia aferentă valabile pentru sesiunea noiembrie 2013 nu s-au modificat față de cele din sesiunea anterioară. Ele sunt diferite pe domenii și sunt avizate de Colegiul Medicilor din România, Colegiul Medicilor Dentiști din România, respectiv Colegiul Farmaciștilor din România, aprobate de ministrul Sănătății”, precizează Ministerul Sănătăţii. AGERPRES