buget.jpgFondul alocat în bugetul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului pentru plata burselor studenţeşti nu a fost redus, ci este la nivelul lui 2009, respectiv de 198 de milioane de lei, alocaţia standard acordată per student bugetat pentru o bursă fiind de 69 de lei/lună, informează un comunicat remis luni.

Precizarea a fost făcută de reprezentanţi ai MECTS ca răspuns la afirmaţiile liderilor organizaţiilor studenţeşti care susţin că fondurile de burse au fost diminuate. Cuantumul efectiv al burselor rămâne, în schimb, la decizia universităţilor, fiind stabilit în baza propriilor metodologii de stimulare a performanţei, subliniază MECTS.

Potrivit comunicatului de presă, universităţile pot, de asemenea, suplimenta fondul de burse în condiţiile în care veniturile proprii permit acest lucru. Totodată, MECTS reaminteşte faptul că alocaţia de 69 de lei/lună a fost indexată în aprilie 2009. MECTS precizează, totodată, că sumele mai mici aferente burselor din luna februarie nu se explică prin diminuarea bugetului, ci prin faptul că, pe perioada vacanţelor, aceste sume nu se acordă. În ceea ce priveşte taberele studenţeşti de vară, fondurile prevăzute pentru acoperirea acestui tip de cheltuieli sunt la nivelul anului trecut, de 5,5 milioane de lei. Prin urmare, MECTS consideră neîntemeiate manifestările pe care organizaţiile studenţeşti intenţionează să le demareze.AGERPRES