baba-catalin.jpgMinistrul Educaţiei, Cătălin Baba, a declarat într-o conferinţă de presă că nu se va accepta învăţământul în trei schimburi. „Există doar două şcoli care sunt într-un program de reabilitare şi în care există trei schimburi (…) din cauza clasei pregătitoare sau din alte cauze nu se va accepta un învăţământ în trei schimburi”, a declarat ministrul Educaţiei.

Acesta a precizat că şcolile care au un număr mare de elevi înscrişi şi au profesori care să poată intra la clase, însă nu dispun de săli de curs, pot cere şcolilor învecinate să le de acorde spaţiile necesare pentru a-şi putea desfăşura orele de curs în condiţii normale.

După prima etapă de repartizare a elevilor în clasa pregătitoare şi în clasa întâi, procentul de ocupare raportat la numărul total de copii recenzat este de 79%. ‘Mă bucur că procentele pe care le-am avansat aproape s-au confirmat. În momentul de faţă, în baza de date sunt 236.068 de fişe, dintre care 95.435, adică 40%, sunt la clasa pregătitoare, iar 142.633 sunt la clasa întâi. Toate aceste fişe sunt valide. Raportat la numărul total de copii recenzaţi, care este de 302. 223, această cifă reprezintă procentual 79%. Faţă de planul de şcolarizare, trebuie să constat că au existat 148 de cereri care au fost invalidate din diverse motive. Fie că au fost informaţii eronate la înscriere, fie că s-a încercat înscrierea unor familii care aveau domiciliul în afara ariei circumscripţiei, fie că au fost criteriile impuse de învăţământul vocaţional.

Dintre judeţele care au un procentaj foarte ridicat, peste medie, amintesc Timişul, cu 93%, Neamţul cu 91%, Botoşani – 91%, Giurgiu – 90%. În ceea ce priveşte suplimentarea locurilor, o decizie va fi luată după ce se vor încheia etapele de repartizare. AGERPRES