costoiu_mihnea.jpgMinistrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, i-a felicitat, luni, pe elevii români care au participat la cea de-a VIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică (OIAA), încheiată duminică, la Suceava.

‘Doresc să îi felicit pe aceşti tineri extraordinari, precum şi pe părinţii şi pe profesorii lor! Rezultatele obţinute de către aceşti elevi minunaţi arată nu numai importanţa unei pregătiri temeinice, dar şi faptul că sistemul educaţional românesc este perfect racordat la realităţile cercetării internaţionale. Este un rezultat de excepţie, cu care trebuie să ne mândrim toţi cei interesaţi de sistemul de învăţământ şi de viitorul României’, a declarat Mihnea Costoiu, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

În cadrul competiţiei, toţi cei zece participanţi care au reprezentat România au obţinut medalii, bilanţul ţării noastre fiind de şase medalii de aur, respectiv patru medalii de argint.
Ministrul şi-a exprimat, de asemenea, aprecierea şi pentru cei care au făcut posibilă organizarea acestei competiţii de către România.

‘Vreau să mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă organizarea cu succes a acestui eveniment. România a demonstrat nu numai că este capabilă să facă faţă cu brio unei competiţii de mare prestigiu, prin elevii şi profesorii ei, ci şi că poate organiza, în condiţii extraordinare, evenimente relevante pentru educaţia şi cercetarea internaţională’, a adăugat Mihnea Costoiu. AGERPRES