Ministrul Cristian Adomnitei vrea laptop-uri pentru liceeni

Ministrul educatiei, cercetarii si tineretului, Cristian Adomnitei, a prezentat, in premiera, la Giurgiu, in timpul alocat dezbaterilor asupra noilor proiecte de legi ale invatamantului, un nou proiect la care se gandeste, acela de a-i dota cu laptop-uri pe toti elevii de liceu si pe profesorii acestora.
“Sa aduci cunostintele despre tehnologia comunicarii la fiecare elev mi se pare un obiectiv fundamental in domeniul educatiei pentru ca, pe viitor, nu va mai exista vreo slujba in care sa nu fie necesara accesarea calculatorului”, a spus Cristian Adomnitei.

El a afirmat ca nu vrea sa vorbeasca mai mult despre acest proiect, pentru ca inca este la faza de idee si va presupune costuri foarte mari care nu vor putea fi sustinute de la bugetul de stat, fiind nevoie de un parteneriat public-privat la care inca se gandeste.

La dezbaterile privind noile legi ale invatamantului au participat prefectul judetului Giurgiu, Norut Stanisteanu, seful Inspectoratului Scolar Giurgiu, Florentina Simion, cadre didactice, reprezentanti ai sindicatelor din invatamant, parinti si elevi. Alina Rusu, eleva in clasa a XII-a la Colegiul National Ion Maiorescu din Giurgiu si vicepresedinte al Consiliului Judetean al Elevilor, a transmis cu aceasta ocazie ministrului educatiei propunerea elevilor ca alocatiile pentru copii sa se acorde pe toata durata scolarizarii pentru a nu exista discriminare intre elevi, tinand cont de faptul ca unii copii implinesc 18 ani in timpul liceului.

Cristian Adomnitei a spus ca aceasta propunere ar trebui adresata ministrului muncii si nu exclude ideea de a mai fi pusa o virgula in legea care prevede acordarea alocatiilor si adaugata aceasta propunere.