Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat vineri, la Iaşi, că trebuie acordată o atenţie mai mare liceelor specializate pe zona de agricultură.
„Cred că trebuie să trecem din faza de vorbă în faza de chestiuni practice”, a subliniat ministrul. El a afirmat, totodată, că trebuie verificate în ce măsură sunt pregătite liceele din ţară care au ferme didactice şi să aplice pentru accesarea de fonduri europene.

„Odată cu Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) aprobat, dăm posibilitatea şi universităţilor, dar şi liceelor specializate care au ferme să aplice îmbunătăţirea bazei materiale. Mă refer aici la utilaje pentru fermele didactice, astfel încât dincolo de o bază de pregătire mult mai bună dedicată celor care vor deveni fermieri să aibă şi un nivel de competitivitate”, a declarat ministrul.

El a mai afirmat că este important să fie verificat dacă sunt piedici privind cofinanţarea liceelor. „Le dăm nu doar posibilitatea de accesa fonduri, dar şi posibilitatea de a face acest lucru”, a mai spus Constantin. AGERPRES