sala de sport.jpgNumărul orelor de sport în universităţi va reprezenta un criteriu de apreciere în metodologia Ministerului Educaţiei începând cu acest an universitar, a anunţat vineri ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu.

„În acest an, sportul este una dintre temele noastre importante. Anul acesta este anul în care în programa şcolară în învăţământul preuniversitar sportul a intrat ca şi disciplină cu un număr de ore mai mare, iar toate universităţile vor avea criteriu de performanţă introducerea unui număr cât mai mare de ore de sport şi va fi un criteriu pentru apreciere în metodologia noastră viitoare, repet, începând cu acest an universitar”, a explicat ministrul delegat Mihnea Costoiu.

Acesta a participat vineri alături de secretarul de stat pentru învăţământ superior, Gigel Paraschiv, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, Gheorghe Hagi, viceprimarul sectorului 6 Gabriel Petrea la un meci demonstrativ în deschiderea Campionatului naţional de fotbal organizat în perioada 13-15 septembrie de Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR). „A fost greu. Greu, dar frumos, pentru că nu am mai jucat de mult, trebuie să recunosc, fotbal, mai mult ne ocupăm cu baschetul. Mi-a priit. Important este că facem mişcare şi important este că studenţii, copiii sunt cu noi şi că putem să dăm un semnal de început de an şcolar şi universitar încurajând sportul”, a mai spus Costoiu. AGERPRES