andronescu_ecaterina1.jpgMinistrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Ecaterina Andronescu, a promis alocarea sumei de 1,1 milioane lei pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a şcolii din localitatea Jirov.

Potrivit ministrului, fondul respectiv se alocă cu condiţia ca în termen de trei luni cei 320 de elevi, care sunt nevoiţi să înceapă noul an şcolar 2012-2013 într-o clădire veche de aproape 100 de ani, să poată fi mutaţi şi să li se asigure condiţiile corespunzătoare de studiu.

Ministrul Ecaterina Andronescu a efectuat, marţi, însoţită de preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, o inspecţie atât la vechea şcoală, cât şi la cea în construcţie în urma mai multor sesizări care i-au fost înaintate şi a semnalelor din mass-media locală şi centrală.

‘Ştiam că este aici o problemă, dar nu bănuiam că este atât de gravă’, a precizat Andronescu.
În context, ministru şi-a arătat dezamăgirea că factorii de răspundere locali şi judeţeni din guvernarea PDL nu au fost interesaţi să repartizeze bani de la buget pentru terminarea lucrărilor de investiţii la şcoala a cărei temelie a fost pusă în anul 2008.AGERPRES