andronescu_ecaterina.jpgAproximativ jumatate din inspectorii scolari din tara vor fi inlocuiti, a declarat, joi, ministerul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

„Am inceput demiterea inspectorilor pe criterii de performanta. Nu stiu exact cati dintre ei vor fi inlocuiti, oricum multi si-au prezentat deja demisia. Cred ca in jur de jumatate dintre inspectori vor fi schimbati”, a declarat ministerul Educatiei in timpul unei vizite la scoala nr. 3 din Capitala.

Potrivit OUG, care a fost publicata pe 22 aprilie, in Monitorul Oficial, functiile care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate se desfiinteaza in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei. Decizia se adreseaza si inspectorilor scolari generali si adjuncti, care vor fi numiti prin ordin de ministru.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca va demite numai personalul care nu isi face datoria, iar concedierile se vor surveni numai dupa o evaluare a activitatii inspectorilor generali si adjuncti. Mai mult, ministrul a subliniat ca ordonanta nu ii include pe directorii de scoli.