Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a promis că Brăila va avea universitate de stat şi că, imediat ce va fi deschisă sesiunea parlamentară, vor fi făcute demersurile legislative în acest sens.

‘Trebuie să ne grăbim foarte tare şi să prindem începutul de sesiune parlamentară, adică luna septembrie. Trebuie să depunem proiectul la Camera Deputaţilor. Din punctul meu de vedere, în momentul în care s-a depus proiectul în Parlament, lucrurile trebuie să se sfârşească cu bine’, a declarat Andronescu.

Ministrul Educaţiei şi-a exprimat părerea de rău că, în mandatul scurt pe care l-a avut în 2009, nu a dus la îndeplinire această promisiune.

‘Am promis atunci şi nu am uitat acum. O să reluăm ideea cu universitatea din Brăila, pe care judeţul şi-o doreşte. Mi se pare îndreptăţit judeţul să îşi dorească o universitate de stat. Nu este o problemă să separăm comunitatea universitară de la Galaţi, de cea de la Brăila. Avem deja construcţia făcută, nu trebuie doar termenii legislativi’, a explicat Andronescu. AGERPRES