Toate manualele de bază vor fi disponibile în format PDF şi digital interactiv, pe platforma manuale.edu.ro, a anunţat ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop.

Avem pe ordinea de zi proiectul legii manualului şcolar. În principiu, acest proiect de lege prevede existenţa unui singur manual de bază pentru fiecare programă şcolară a elevilor din învăţământul preuniversitar de stat şi particular. Ministerul, alături de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, se obligă în a pune pe platforma manuale.edu.ro toate aceste manuale de bază în format PDF şi digital interactiv, traduse în toate limbile minorităţilor, iar la cererea învăţătorului/ profesorului, alături de elev şi părinte, se pot tipări aceste manuale prin grija Editurii Didactice şi Pedagogice„, a declarat Pop, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul Mihai Tudose i-a spus ironic ministrului Educaţiei: „Să dea Dumnezeu să funcţioneze. Aţi văzut că încă mai sunt reminiscenţe cu manualul de a V-a”. AGERPRES