profesori.jpgMinistrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a precizat marţi, la finalul dezbaterii moţiunii simple a PDL, că nu există niciun fel de intenţie de reducere a personalului didactic şi a calificat acest demers ca fiind unul „pur politic”.

„În legătură cu reducerea personalului didactic, nu există o asemenea intenţie, aşa încât vă adresez rugămintea să nu mai spuneţi lucruri neadevărate. Poate că ţara asta are dreptul la adevăr, nu la lucruri pe care le scoateţi şi le trimiteţi într-un virtual şi le scoateţi din virtual”, a spus ministrul Educaţiei, în replică la intervenţiile din plen ale PDL.

Ecaterina Andronescu a adăugat că dacă şcoala profesională este acum cuprinsă în lege, acest lucru se datorează comisiei de învăţământ a Senatului care a avut această idee.
Ministrul a anunţat că în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare va intra cel mai probabil o hotărâre care va rezolva „acest mod improvizat” de gândire de către PDL a finanţării şcolilor profesionale.

În legătură cu titularizările din acest an, Ecaterina Andronescu a dorit să le spună semnatarilor moţiunii simple că această procedură s-a realizat pe procedurile aprobate de democrat-liberali.

„Nu am putut să schimb regulile jocului în timpul jocului. Prin urmare, nici eu nu am putut să-i explic unui profesor care a susţinut, de exemplu, examenul de titularizare în sectorul 6 şi a luat 9,80, de ce nu poate fi titular în sectorul 1. O asemenea procedură în mod clar nu o vom repeta”, a adăugat ministrul Andronescu.

Ecaterina Andronescu a dorit să răspundă şi criticilor PDL referitoare la Consiliul Naţional de Atestare a Diplomelor, afirmând ironic că îşi cere scuze dacă actualul consiliu conţine opt academicieni faţă de patru cât a conţinut în perioada guvernărilor PDL. „Şi vreau să mărturisesc că s-au păstrat cei patru care au fost anterior”, a adăugat ministrul.

Ministrul Educaţiei a mai dorit să abordeze, chiar dacă nu s-a vorbit în plen, subiectul „fabricilor de diplome”. „Ministrul pe care l-aţi susţinut a aprobat o universitate, pentru care dl. prim ministru Emil Boc a semnat o ordonanţă de urgenţă, ministrul dvs a anulat-o şi a aprobat 114.000 de diplome. Despre ce fabrici de diplome vorbim? Cine le susţine? Cei care au încercat să trimită învăţământul în zona performanţelor sau cei care iată ce fac cu documente concrete? Sunt ordinele de ministru la minister şi le puteţi vedea în orice moment”, a argumentat ministrul Educaţiei. AGERPRES