baba-catalin.jpgMinistrul Educaţiei, Cătălin Baba, a anunţat luni că va fi declanşată o anchetă internă privind întreruperea procedurii de înscriere în clasa I şi clasa pregătitoare. Totodată, el a precizat că au fost luate măsuri pentru a nu mai exista probleme la înscrieri.

„Din punctul de vedere al MECTS am luat măsuri pentru declanşarea unei anchete interne. De asemenea am elaborat o procedură alternativă care este o procedură tehnică. O procedură alternativă dacă mai apar astfel de situaţii. Cu alte cuvinte să avem un sistem de siguranţă. Ancheta vizează toate structurile MECTS inclusiv Agenţia ROEDU.NET care se ocupă de administrarea serverelor din educaţia naţională”, a afirmat ministrul.

El a spus că în urma anchetei sigur vor exista măsuri administrative, dar a arătat că nu poate spune dacă vor fi demiteri. Cătălin Baba a mai declarat că trebuie să se constate dacă este vorba de neglijenţă sau de nerespectarea sarcinilor de serviciu. (…) Au fost căderi succesive de tensiune, ceea ce nu se întâmplă frecvent. S-ar putea să fie o situaţie obiectivă. Va exista o anchetă internă şi rezultatele acestei anchete vor fi făcute publice. Dacă este vorba de neglijenţă în serviciu vor fi sancţiuni”, a mai arătat Baba, care consideră că întreruperea înscrierilor la clasa pregătitoare şi clasa I-a a fost cauzată de o problemă „obiectivă”.

„Situaţia a fost una obiectivă. Din punct de vedere tehnic în timpul nopţii au fost două căderi de tensiune. Una la ora 2.00 şi alta la 4.00. Acestea au dus la blocarea serverului. Este vorba despre o problemă de hardware. A fost nevoie ca întreg programul să fie trecut pe un alt server. Problema a fost rezolvată şi de la ora 10.45 procesul de înscriere a fost reluat”, a susţinut Baba.

El a mai precizat că vineri, 2 martie, MECTS a făcut câteva simulări care au arătat că serverul poate suporta simultan 320 de acccesări. „Ne cerem scuze pentru acest inconvenient. Nu vor mai fi probleme. Am discutat cu toţi cei care se ocupă de hardware, cu toţi cei care se ocupă de soft dar nu vor mai fi probleme”, a declarat ministrul care a spus că a aflat despre problemele apărute la serverul MECTS de luni dimineaţă de la ora 8.30-8.45. AGERPRES