Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a cerut rectorilor Universitatii „Petru Maior” si Universitatii de Medicina si Farmacie sa inceapa intocmirea de proiecte pentru modernizarea laboratoarelor de licenta si a platformelor de cercetare, precum si a spatiilor de cazare pentru studenti.
Totodata, ministrul le-a atras atentia conducerilor acestor universitati ca fondurile prevazute pentru investitiile din invatamant vor fi cu mult mai mari decat cele din 2007.

„Anul viitor, educatia are, pentru prima data in istoria Romaniei, 6% din PIB. Sunt bani pe care Guvernul ii aloca in vederea imbunatatirii calitatii invatamantului romanesc. Daca in educatie se vorbea despre subfinantare, iata ca, din 2008, aceasta problema nu va mai exista. Putem sa realizam lucruri la care, pana acum, era imposibil sa ne gandim”, a declarat Cristian Adomnitei.

In cadrul intalnirii, el si-a exprimat disponibilitatea pentru sprijinirea proiectelor intocmite de Universitati, cat si pentru infiintarea Bibliotecii Centrale Universitare din Targu Mures.