Ministrul Educaţiei dă asigurări că profesorii nu trebuie să justifice banii primiţi pentru dezvoltarea profesională

campeanu_sorin1.jpgMinistrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Mihai Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, la Vaslui, că profesorii nu trebuie să justifice cu facturi sau chitanţe cheltuirea celor 150 de euro, primiţi anul trecut pentru dezvoltarea carierei profesionale. Discuţiile legate de aceşti bani au început să apară după ce o serie de directori de şcoli le-ar fi cerut cadrelor didactice să prezinte documente justificative, pe lângă raportul scris, prevăzut de lege.

“Până în iunie se vor preda rapoartele finale prin care unităţile şcolare vor preciza faptul că aceste sume au fost utilizate pentru dezvoltarea carierei profesionale, scopul în care au fost acordate.(…) Nu trebuie documente justificative pentru aceste sume, ci doar un raport. Dreptul de a finanţa dezvoltarea profesională este consfinţit prin lege. Concret şi la obiect, nu trebuie chitanţe sau facturi”, a declarat Mihai Sorin Cîmpeanu.

În context, inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Gabriela Plăcintă, a precizat că toţi directorii de şcoli din judeţ au fost informaţi cu privire la modul în care trebuie întocmite rapoartele. “A existat o primă verificare prin inspectorii de sector, fiecare inspector şcolar având în subordine un anumit număr de unităţi şcolare. Directorilor li s-a explicat foarte clar cum trebuie făcute aceste rapoarte, iar la rândul dumnealor, au explicat cadrelor didactice. Dacă va mai fi necesar, mai explicăm încă o dată”, a afirmat Gabriela Plăcintă. AGERPRES