sala clasa santier.jpgMinistrul Educaţiei Naţionale, Mihai Sorin Cîmpeanu, s-a aflat vineri la Arad, pentru a se întâlni cu directorii de şcoli din judeţul Arad şi cu reprezentanţii învăţământului universitar arădean, el afirmând că a constatat că e un număr mare de şcoli neautorizate sanitar.

„Una din probleme majore pe care le-am constatat la nivelul judeţului Arad a fost numărul mare de şcoli neautorizate sanitar. Sunt 112 unităţi şcolare neautorizate sanitar care, chiar dacă nu este numărul cel mai mare la nivelul judeţelor din ţară, este totuşi o problemă care trebuie rezolvată până la finele anului şcolar. Este un obiectiv ambiţios, dar realizabil”, a declarat în cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o la finalul întâlnirii cu directorii de şcoli, ministrul Câmpeanu.

Potrivit ministrului, directorii de şcoli au mai abordat probleme specifice învăţământului, cum ar fi revizuirea curriculei, problema statutului personalului didactic, nivelul de salarizare, regulamentul de funcţionare al unităţilor de învăţământ. Totodată, ministrul Câmpeanu a ţinut să remarce managementul performat la nivelul ISJ Arad, apreciind că acest inspectorat a reuşit să se încadreze atât în numărul de posturi, cât şi în buget, ceea ce denotă un management de calitate.

De asemenea, ministrul a vizitat cele două universităţi arădene, Universitatea „Aurel Vlaicu” (de stat) şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” (universitate privată), precum şi şantierul noului sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean, aflat în construcţie.

Discuţiile cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au vizat necesitatea alocării de fonduri pentru finalizarea construcţiei noului sediu al ISJ, obiectiv pentru care ministrul a solicitat şi sprijin financiar din partea autorităţilor locale. „Ministerul Educaţiei se va concentra pe alocarea de fonduri pentru finalizarea acestui obiectiv, dar îmi exprim speranţa că vom beneficia şi de sprijinul autorităţilor locale pentru a urgenta finalizarea acestui obiectiv de importanţă majoră pentru sistemul preuniversitar arădean”, a adăugat ministrul Mihai Sorin Câmpeanu. AGERPRES