bacalaureat9.jpgMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, i-a felicitat duminică pe toţi absolvenţii de liceu care au promovat prima sesiune a examenului de bacalaureat şi le-a mulţumit cadrelor didactice care s-au implicat în buna organizare şi derulare a probelor.

‘Felicitări tuturor absolvenţilor de liceu care au susţinut, zilele acestea, examenul de Bacalaureat. Le urez succes pe mai departe celor care au promovat şi, totodată, îi încurajez pe cei care nu s-au pregătit suficient să-şi păstreze încrederea în forţele proprii şi să înveţe mai mult pentru următoarele sesiuni de examen. De asemenea, mulţumesc cadrelor didactice care s-au implicat în buna organizare şi derulare a probelor de anul acesta. Rezultatele acestui examen reflectă munca depusă atât de elevi, cât şi de profesori de-a lungul celor patru ani de liceu”, a afirmat ministrul, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit acestuia, elevii care nu au promovat examenul vor fi sprijiniţi pentru a obţine performanţă în viitor.

„Există, desigur, o departajare în funcţie de performanţe, dar este foarte important că elevii care nu au promovat Bacalaureatul în sesiunea de vară vor fi sprijiniţi pentru a obţine performanţă în viitor. Ei nu sunt şi nu trebuie să se simtă abandonaţi”, susţine Pricopie.

MEN a anunţat că 58,99% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au promovat bacalaureatul în sesiunea iunie – iulie 2014, după centralizarea a 97,19% din date, proporţia fiind mai mare cu 3% comparativ cu situaţia parţială centralizată în iulie 2013, când era de 55,52%. AGERPRES