pricopie_remus2.jpgMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a susţinut joi o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali din ţară în care le-a prezentat deciziile pe care Guvernul le-a aprobat privind organizarea şi desfăşurarea clasei pregătitoare şi le-a cerut acestora să creeze un dialog constructiv şi continuu cu sindicatele, autorităţile locale şi părinţii.

„Ministrul Remus Pricopie a subliniat că înscrierea în clasa pregătitoare rămâne obligatorie, cu respectarea dorinţei părinţilor de a-şi încadra copiii fie la grădiniţă, fie la şcoală, dacă sunt îndeplinite condiţiile de funcţionare. Cu această ocazie, ministrul le-a transmis inspectorilor generali că administrarea sistemului de învăţământ trebuie să se centreze pe stabilitate şi flexibilitate în gestionarea situaţiilor punctuale”, se arată într-un comunicat de presă al MEN remis joi.

Reprezentantul MEN a anunţat şi faptul că în data de 7 februarie, la Bucureşti, va avea loc o întâlnire de lucru între conducerea ministerului şi şefii inspectoratelor şcolare judeţene şi ai Caselor Corpului Didactic.

Ministerul Educaţiei Naţionale, federaţiile sindicale din educaţie şi reprezentanţii părinţilor au semnat miercuri un acord prin care este prevăzută, pentru anul şcolar 2013-2014, menţinerea clasei pregătitoare ca parte a învăţământului primar obligatoriu începând cu vârsta de şase ani şi organizarea acesteia „într-un cadru mult mai flexibil” din punctul de vedere al locului de desfăşurare a activităţilor.

Astfel, clasa pregătitoare se poate afla fie la grădiniţă, fie la şcoală, dar cu acelaşi curriculum şi cadre didactice calificate pentru învăţământul primar. În acest sens, părinţii vor fi consultaţi, până pe 31 martie, în vederea identificării celei mai bune soluţii de organizare a clasei pregătitoare în localitatea lor. Acordul prevede ca metodologia de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare să se facă până la 31 martie iar înscrierea în clasa pregătitoare să aibă ca termen luna aprilie. AGERPRES