funeriudaniel.jpgMinistrul Educaţiei, Daniel Funeriu a solicitat, într-o scrisoare, grupurilor parlamentare şi sindicatelor întrevederi pentru discutarea noii Legi a Educaţiei, informează un comunicat al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului remis sâmbătă Agerpres.

Potrivit documentului, Daniel Funeriu a trimis o scrisoare grupurilor parlamentare ale partidelor politice semnatare ale Pactului pentru Educaţie, solicitându-le o întâlnire în care să le prezinte viziunea sa asupra noii legi a educaţiei.

De asemenea, invitaţia a fost extinsă şi către toţi liderii federaţiilor sindicale reprezentative din învăţământ, iar până în acest moment, au răspuns reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ şi ai Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret”. Totodată, la nivelul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a fost constituit un grup de lucru care va gestiona dezbaterea publică dedicată noii Legi a Educaţiei, iar componenţa lui a fost aprobată prin ordin de ministru.


Proiectul noii Legi a Educaţiei este fundamentat pe obiectivele în domeniul educaţiei şi cercetării din Programul de guvernare, prevederile Pactului pentru Educaţie şi Raportul Comisiei Prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării.

„Această lege este necesară pentru că învăţământul românesc trebuie să se modernizeze. Nu mai avem timp. Au trecut 20 de ani şi învăţământul românesc are încă foarte multe lucruri de făcut”, a declarat ministrul Funeriu. AGERPRES