Ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, a dezmintit joi, 15 ianuarie 2009, printr-un comunicat de presa, informatia aparuta in presa, potrivit careia ar fi cerut parintilor sa pazeasca scolile.

„Opiniile doamnei ministru, Ecaterina Andronescu au fost in mod eronat interpretate. Doamna ministru nu a afirmat ca parintii ar trebui sa pazeasca, prin rotatie, scolile, ci a prezentat directorilor unitatilor de invatamant din judetul Vrancea cazul Grupului Scolar Industrial de Electrotehnica si Telecomunicatii Constanta, ca pe un exemplu de bune practici de colaborare a scolii cu parintii”, se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, ministrul Ecaterina Andronescu a spus directorilor prezenti la Focsani ca la Grupul Scolar Industrial de Electrotehnica si Telecomunicatii Constanta directorul a avut initiativa de a solicita si permite parintilor sa fie prezenti o zi intreaga in incinta scolii, pentru a vedea cum se desfasoara activitatile instructiv-educative, pentru a urmari prezenta profesorilor la ore si disciplina scolara.

„O astfel de colaborare scoala-parinti este, in opinia doamnei ministru, o forma corecta de deschidere a scolii catre comunitate, intrucat, parintii au astfel posibilitatea sa vada direct cum se desfasoara intreaga activitate scolara. Doamna ministru nu a cerut directorilor de scoli din judetul Vrancea sa apeleze la formula pazei scolilor de catre parinti”, sustine Biroul de presa al Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI).

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, s-a aflat joi, in judetul Vrancea la invitatia Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, pentru a participa la dezbaterea legata de calitatea invatamantului preuniversitar, actiune organizata de ISJ Vrancea. Cu aceasta ocazie, ministrul Educatiei a facut o vizita la Colegiul National „Al.I. Cuza” si la Colegiul National „Unirea”, la invitatia directorilor acestor scoli.