Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a declarat luni, pentru AGERPRES, că ierarhizarea şi clasificarea universităţilor este un proiect important al ministerului, deoarece România are universităţi de top, printre care şi Universitatea din Oradea, şi trebuie să se alinieze standardelor internaţionale.

‘În conformitate cu programul de guvernare, susţin ierarhizarea şi clasificarea universităţilor din România. Este un lucru care trebuie susţinut. Domnul Pavel Năstase, consilierul meu onorific, dacă îl pot numi aşa, se va ocupa din partea mea de acest punct din programul de guvernare: clasificarea şi ierarhizarea universităţilor, un subiect pe care dânsul îl cunoaşte foarte bine”, a declarat, pentru AGERPRES, Liviu Pop.

Acesta a precizat că este convins că va găsi consens atât la nivelul Consiliului Naţional al Rectorilor, cât şi la ARACIS, la Academia Română şi la Academia Oamenilor de Ştiinţă.

‘România trebuie, încet, încet, să se alinieze standardelor internaţionale şi la acest capitol, pentru că avem universităţi de top şi cea din Oradea este una dintre ele. Eu am siguranţa că, sub coordonarea domnului Pavel Năstase, va fi o transparenţă totală în ceea ce priveşte criteriile de ierarhizare şi clasificare a universităţilor din România şi nu neapărat pentru mediul academic din România trebuie această transparenţă, ci pentru mediul academic internaţional, unde universităţile noastre se bat de la egal la egal’, a precizat Liviu Pop.

Ministrul Educaţiei a participat luni, în Arena Antonio Alexe, la cursul festiv al studenţilor de la Facultatea de Medicină şi Farmacie Oradea, cea mai mare facultate orădeană, alături de fostul decan, Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, el însuşi absolvent al acestei facultăţi de medicină.

‘I-am felicitat pe cei din Universitatea Oradea pentru perseverenţa lor şi pentru excelenţa de care dau dovadă în cadrul universităţii. Este o universitate în creştere continuă şi îi felicit pentru acest lucru. În acelaşi timp, i-am anunţat că în guvern se lucrează la hotărârea privind indicatorii tehnico-economici pentru ca să avem o reabilitare totală prin Compania Naţională de Investiţii a clădirii în care funcţionează Facultatea de Medicină. Eu cred că este un lucru important pentru viaţa Universităţii din Oradea. De asemenea, mi-am exprimat sprijinul necondiţionat, ca de altfel pentru toate universităţile din România, al Ministerului Educaţiei Naţionale’, a menţionat ministrul.

Vizita ministrului în judeţul Bihor a mai cuprins în timpul zilei o deplasare în comuna Sânmartin, împreună cu vicepreşedintele CJ Bihor, Ioan Mang, şi inspectorul şcolar general Alin Novac, la câteva dintre investiţiile care se desfăşoară prin PNDL pentru reabilitarea unor unităţi şcolare. În comuna Sânmartin, sunt şase şcoli în reabilitare din cele 60 de unităţi şcolare din judeţ cuprinse în program.

‘Scopul nostru este ca, la începutul anului şcolar, pe 11 septembrie, unităţile şcolare intrate în reabilitare să primească copiii în deplină siguranţă’, a conchis, pentru AGERPRES, ministrul Educaţiei. AGERPRES