Ministrul Educatiei va inainta un ordin privind mobilitatea studentilor

andronescu_ecaterina.jpgMinistrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, a declarat, in urma discutiilor cu reprezentantii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentilor din Romania (ANOSR), ca lucreaza la elaborarea unui ordin privind mobilitatea interna a studentilor si a cadrelor didactice.

“Avem mobilitati externe, anual mii de studenti invata in alte tari, de ce sa nu avem si mobilitate interna”, a spus demnitarul.

Referindu-se la perioada mobilitatilor, Ecaterina Andronescu a afirmat ca aceasta va fi stabilita de universitati In urma intalnirii cu reprezentantii ANOSR, s-a stabilit ca ministrul Educatiei sa desemneze un consilier pentru asociatiile studentesti si realizarea unui protocol de colaborare intre MECI si organizatiile studentesti. Totodata, ministrul Educatiei a mai spus ca organizatiile studentesti vor participa la realizarea capitolului dedicat studentului din proiectul de Lege a invatamantului. In ceea ce priveste regia de camin, ministrul doreste o transparenta totala a universitatilor in acest sens.

La randul sau, presedintele ANOSR, Cezar Haj, s-a declarat multumit de rezultatul intrevederii cu ministrul Educatiei, sustinand ca a obtinut de la aceasta indexarea subventiilor caminelor cantina in functie de inflatie. In ceea ce priveste cuantumul alocat burselor, acesta va creste cu 15% incepand de la 1 aprilie, a precizat liderul ANOSR. Totodata, un membru al organizatiei studentesti va participa la intalnirea interministeriala de la Leoven din Belgia. In cadrul intalnirii, studentii au mai cerut impiedicarea cresterilor taxelor de studiu.

“In unele cazuri, taxele de studiu au crescut cu 10%, iar in altele chiar cu 20%”, a aratat Haj. El a subliniat faptul ca alocatia pentru studentul “bugetat” va creste de la 60 de lei la 69 de lei.