funeriu daniel.jpgMinistrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a atras atenţia duminică, în videoconferinţa cu prefecţii, asupra importanţei desfăşurării în bune condiţii a examenului de bacalaureat, astfel încât inundaţiile să nu afecteze nici transportul copiilor, nici transmiterea subiectelor.

„Rugămintea mea către dumneavoastră, doamnelor şi domnilor prefecţi, este să aveţi discuţii cu inspectorii şcolari judeţeni, inspectorii şcolari generali, să ne asigurăm că inundaţiile nu afectează transportul copiilor la şcoală sau al comisiilor de bacalaureat şi, de asemenea, în cazul în care riscă să se producă întreruperea alimentării cu energie electrică în grupurile şcolare care eventual ar putea să fie afectate de inundaţii, să luaţi toate măsurile necesare pentru ca să avem energie electrică, pentru că transmiterea subiectelor se face prin internet”, a afirmat ministrul.

Funeriu a spus că într-o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, aceştia au confirmat că organizarea probelor scrise ale examenului de bacalaureat este în grafic. El a menţionat că există câte un reprezentant al MECTS în fiecare judeţ. Ministrul a menţionat că există o linie telefonică verde (0800801100) la care pot fi raportate probleme legate de bacalaureat. La rândul său, premierul Emil Boc le-a cerut prefecţilor din judeţele care au avut de suferit de pe urma inundaţiilor să aibă grijă ca deplasarea copiilor să fie asigurată în bune condiţii. AGERPRES