Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, la Bistriţa, că vineri s-au plătit salariile aferente lunii decembrie pentru toţi profesorii din România, în cuantum total de peste un miliard de lei.

Am luat salariile la noi şi astăzi este ziua de salarii. Prin ordin de ministru, toţi profesorii, în data de 14, vor primi salariile, nu va mai fi nicio întârziere – care era de multe ori din cauza, poate, a amânării unor decizii la nivel local, constituire de consiliu local, rectificare bugetară. S-au plătit toate salariile. Azi am plătit 1,106 miliarde de lei – salariile pentru toţi profesorii din România. Nu este o problemă de salarii, din punctul acesta de vedere„, a declarat Liviu Pop.

În ceea ce priveşte voucherele de vacanţă, ministrul a spus că îşi doreşte ca acestea să fie plătite în luna martie. „Începând cu luna viitoare, vom deschide finanţarea pentru voucherele de vacanţă. Avem 390 milioane de lei, pe care, conform legii, trebuie să îi acordăm până în luna noiembrie. În luna februarie, vom face deschiderea, urmând ca, în funcţie de cum se organizează inspectoratele şcolare, în lunile martie, aprilie, mai – eu aş vrea ca în luna martie – să fie plătite toate voucherele de vacanţă pentru toţi profesorii, pentru că aşa ne-am angajat prin programul de guvernare, aşa îi avem banii prinşi în buget şi, din perspectiva finanţării, nu avem o problemă”, a precizat Liviu Pop. AGERPRES