costoiu_mihnea3.jpgSăptămâna viitoare se vor semna noile contracte pentru acordarea burselor de doctoranzi şi post-doctorat, oferite prin Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltarea Resurselor Umane, plăţi întârziate încă din luna octombrie a anului 2013, a anunţat ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu.

Potrivit acestuia, întârzierile au fost cauzate de lipsa de implicare a autorităţii de management a proiectului, care s-a aflat în subordinea Ministerului Muncii, lucru reproşat fostului ministru Mariana Câmpeanu.

„Odată cu trecerea autorităţii de management a proiectului la Ministerul Fondurilor Europene, semnarea contractelor pentru bursele doctorale şi post-doctorale s-a deblocat în mai puţin de trei săptămâni”, a spus Mihnea Costoiu, mulţumind public pentru reacţia promptă a ministrului de resort, Eugen Teodorovici. Bursa de doctorant este de aproximativ 1.600 de lei pe lună, iar cea de post-doctorant, de 4.000 de lei pe lună.

Mihnea Costoiu s-a aflat joi, la Galaţi, unde a participat la Ziua Cercetării şi Cercetătorilor, eveniment găzduit de Universitatea Dunărea de Jos, în cadrul manifestărilor ştiinţifice şi culturale organizate în luna martie sub genericul „Zilele Universităţii”. În prima parte a zilei, Mihnea Costoiu a vizitat platformele de cercetare ale universităţii şi s-a întâlnit cu cercetătorii, doctoranzii şi studenţii gălăţeni. Partea a doua a programului ministrului delegat a inclus vizite la colegiile tehnice „Aurel Vlaicu” şi de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc”. Ministrul delegat Mihnea Costoiu s-a aflat în cursul serii la festivitatea de deschidere a Congresului Naţional pentru Studenţi şi Tineri Medici Rezidenţi „GALMED” 2014. AGERPRES