Ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi preşedintele Comisiei de Educaţie din Camera Deputaţilor, Camelia Gavrilă, au participat, pe 18 septembrie, la ceremonialul de deschidere a noului an universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi.

Sunt copleşit de emoţii multiple şi de sentimente diverse. Îmi îngădui să dau o primă legătură a emoţiei mele cu începutul de an pentru cei ce astăzi, prin definiţie consacrată, şi prin respectul generaţiilor, i-am numit boboci. (…) Această instituţie poartă numele unei mari personalităţi – Ion Ionescu de la Brad, om al timpurilor care şi-a consacrat viaţa pentru a da dimensiune unui domeniu în care ştiinţa penetra greu, iar conştiinţa înţelegerii era timpul adormit„, a spus Petre Daea.

La rândul său, preşedintele Comisiei de Educaţie din Camera Deputaţilor, Camelia Gavrilă, a evocat importanţa instituţiei de învăţământ de la înfiinţare şi până acum. „Dacă ne referim în timp, la istoricul şi destinul Academiei Mihăilene, dacă ne gândim la avatarurile pe care le-a parcurs Universitatea şi rezistenţa fie în timpuri de război, fie în vremuri comuniste mai puţin favorabile, toate înseamnă o probă a timpului şi o probă a valorii. Ce este important la acest moment este împletirea aceasta dintre calitatea învăţământului şi calitatea cercetării ştiinţifice care merge pe o piramidă prin care formarea profesională este dublată de o descoperire a unor vocaţii de creaţii, de cercetare, de transfer tehnologic, de inovare”, a declarat Camelia Gavrilă. AGERPRES