pricopie_remus3.jpgMinistrul Remus Pricopie le-a cerut miercuri inspectorilor şcolari generali să analizeze posibilitatea realizării simulărilor pentru examenele naţionale la clasele terminale – a VIII-a şi a XII-a – la o dată comună, „posibil luna martie”, pentru anul şcolar 2013-2014.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN remis miercuri, ministrul Educaţiei i-a informat pe inspectori că, dacă această variantă va fi agreată, subiectele vor fi realizate de MEN, prin Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi vor fi aceleaşi pentru toţi participanţii.

„Scopul este acela de a avea o analiză de ansamblu corectă asupra nivelului de pregătire a elevilor. În acest moment, simulările se desfăşoară la o dată stabilită de inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, cu subiecte realizate de acestea sau chiar de către cadrele didactice din unităţile de învăţământ”, precizează comunicatul de presă.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a susţinut miercuri o videoconferinţă, la sediul MEN, cu toţi inspectorii şcolari generali din ţară, temele abordate de ministru referindu-se la organizarea Bacalaureatului special, pilotarea evaluărilor la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, simularea privind examenele naţionale, pregătirea cadrelor didactice pentru predarea la clasa pregătitoare, structura anului şcolar 2013-2014, calendarul activităţilor şcolare şi calendarul privind realizarea noilor manuale pentru întregul sistem de învăţământ preuniversitar. AGERPRES