amfiteatru-studenti.jpgProfesorii care vor dori să ocupe o funcţie de conducere în învăţământul preuniversitar o vor putea face doar pe bază de concurs, începând de anul viitor, a declarat, joi, la Suceava, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. El a precizat că, începând din anul şcolar 2015 – 2016, toate posturile de conducere din învăţământul preuniversitar vor fi ocupate exclusiv în urma susţinerii unui concurs.
”În primul rând vom aproba metodologiile de ocupare a funcţiilor de inspectori şcolari. În septembrie – decembrie va fi o perioadă de stabilit proceduri, de clarificări, de dezbateri publice, de depunere a candidaturilor, iar din ianuarie, într-o primă fază, vom începe concursurile de inspectori”, a spus Pricopie.
Ministrul a arătat că se are în vedere şi organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori de licee, iar apoi pentru directorii din celelalte unităţi de învăţământ.

Pricopie a subliniat că obiectivul este ca la 1 septembrie 2015 toate funcţiile de conducere să fie ocupate prin concurs. ”Nu e o procedură deloc simplă. Sunt 6.800 de unităţi cu personalitate juridică, avem cluburi şcolare sportive, inspectorate judeţene. În total vorbim de peste 10.000 de funcţii de conducere în sistemul de educaţie. Vom pune toate aceste lucruri într-o ordine firească, cu un cadru legal, clar, şi nu confuz, ca să ne trezim cu procese, contestaţii”, a spus Pricopie. AGERPRES