Ministrul Remus Pricopie vrea să afle şi părerea elevilor referitor la modul de organizare a bacalaureatului

pricopie_remus1.jpgMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, au participat, vineri, la Galaţi, la deschiderea oficială a Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) din România, la care sunt prezenţi peste 200 de reprezentanţi a elevilor din ţară.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, le-a transmis celor prezenţi deschiderea sa către dialog. “Am venit cu foarte mare deschidere la acest eveniment, CNE fiind cea mai mare organizaţie din ţară cu 3,3 milioane de membri… Nu o să facem un sondaj de opinie să vedem cum organizăm bacalaureatul, dar cred că e important să vedem şi părerea voastră şi dificultăţile voastre în raport cu diferite lucruri care se întâmplă în şcoală, chiar şi în ceea ce priveşte bacalaureatul; cred că problema violenţei şi a riscurilor specifice grupei voastre de vârstă trebuie să le discutam cu voi şi nu cred că soluţiile sunt doar la noi, la cadrele didactice, şi în fond acest noi şi voi pe mine mă deranjează, de fapt suntem noi şi trebuie să avem cele mai bune rezultate”, le-a transmis ministrul elevilor.

Adunarea Generală a CNE are ca principal punct pe ordinea de zi alegerea unei noi conduceri: un preşedinte şi doi secretari executivi. Pe parcursul lucrărilor Adunării Generale a CNE, care durează patru zile, structurile suport din cadrul acestei organizaţii reprezentative şi consultative a elevilor din România – profesorii formatori, seniorii – îşi vor aduce contribuţia alături de elevii prezenţi în realizarea Strategiei de Dezvoltare Organizaţională a CNE. Lucrările din cadrul celor cinci ateliere organizate în cadrul evenimentului vor constitui principalele direcţii strategice de dezvoltare ale CNE-ului în mandatul 2013. În perioada premergătoare Adunării Generale a CNE au avut loc consultări cu elevii în vederea colectării de informaţii cu privire la strategia organizaţională pentru anul 2013. AGERPRES