Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că este necesară o perioadă de tranziţie pentru ca universităţile să treacă de la desfăşurarea activităţilor didactice online la cele cu prezenţă fizică.

„Cred că o perioadă de tranziţie, nu foarte lungă, este necesară. (…) Sunt multe elemente care trebuie luate în considerare, (…) încât să fie posibilă această tranziţie cel puţin în această lună. (…) Există o ordonanţă de urgenţă, Ordonanţa 99, care modifică Legea 55, care ar putea să permită universităţilor, prin decizia Senatului, să ia o măsură tranzitorie care să asigure şi reîntoarcerea la condiţii de normalitate, adică la activitate faţă în faţă. O perioadă de tranziţie care nu trebuie să fie foarte mare. (…) La universităţi este mai complexă situaţia, inclusiv cu spaţiile de cazare, există şi refugiaţi care stau în unele din spaţiile de cazare la universităţi”, a explicat Rafila, într-o conferinţă de presă.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a emis o notă care prevede că, începând de miercuri, instituţiile de învăţământ superior vor reveni la activităţi didactice cu prezenţă fizică, iar, în situaţia în care nu este posibil imediat, universităţile pot decide, în baza autonomiei, o perioadă optimă de tranziţie. AGERPRES