valerian_vreme.jpgMinistrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), Valerian Vreme, a semnat, duminică, la Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava, contractul pentru proiectul de dezvoltare a platformelor informatice de tip e-learning, menit să susţină electronic procesul educaţional şi, implicit, învăţământul la distanţă care are o adresabilitate din ce în ce mai mare.
Vreme a declarat că valoarea nerambursabilă a proiectului european este de 4 milioane de lei, iar aproximativ 90.000 de lei reprezintă cofinanţarea din partea Guvernului României.

”Partea de învăţare este cea mai importantă, de apropiere a cetăţeanului, a studentului în speţă, de mediul virtual (…) Proiectul are o componentă care se referă la dotare cu calculatoare şi servere, dar şi una de dotare cu soft de bază, soft de aplicaţii şi acces la internet”, a spus Vreme.

Pe de altă parte, referindu-se la politica ministerului pe care-l coordonează, Vreme a spus că, până la sfârşitul acestui an, şi-a propus să semneze toate contractele ce au finanţare în domeniu, astfel încât în 2012 ”să trecem la absorbţie masivă”. Totodată, el a spus că la jumătatea lunii august demarează depunerea de proiecte pentru informatizarea IMM-urilor, un proiect având valoarea de până la 250.000 de euro, nerambursabili, la care se adaugă o cofinanţare de 40%.

”E un program generos de dotare şi de aducere a societăţilor comerciale româneşti, a IMM-urilor, la nivelul perfomanţei altor societăţi din străinătate cu care, la ora actuală, vrem nu vrem, intră în competiţie”, a spus Vreme. Potrivit ministrului, până la sfârşitul anului 2011 va fi deschisă şi depunerea de proiecte pentru comerţul electronic, un program generos, în opinia lui Vreme, ce prevede acordarea a 400.000 de euro nerambursabili, pe fiecare proiect. AGERPRES