mircea-miclea.jpgTextul proiectului legii Educaţiei se poate discuta şi se poate ameliora, a declarat, luni, preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru Educaţie,Mircea Miclea, acesta îndemnându-i pe cei prezenţi la dezbatere să nu politizeze discuţiile.

„Îndemnul este ca prin aceste dezbateri să nu politizăm, ci să găsim soluţii la problemele curente. Retorica de a începe de la început nu este una bună”, a arătat Miclea, la dezbaterile de la Palatul Parlamentului. El a subliniat faptul că legea a pornit de la Pactul Naţional pentru Educaţie, angajamentul atât al partidelor politice cât şi actorilor din sistemul educaţional.

„Am consultat toate analizele serioase şi modelele americane, europene şi australiene. Am încercat să propunem soluţii la probleme. Abordările trebuie legate între ele”, a afirmat preşedintele Comisiei prezidenţiale pentru Educaţie. În opinia sa, atunci când s-a optat în proiectul de lege a Educaţiei pentru conducerea de tip managerial în universităţi, acest lucru a fost făcut în urma necesităţii unei reforme de fond reale în acest domeniu. „Trebuie să încercăm să gândim constructiv. Este pentru prima dată când avem o lege care are în spate un pact naţional şi o strategie pentru educaţie”, a conchis Mircea Miclea. AGERPRES