proteste profesori.jpgAproape o mie de membri ai Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Teleorman sunt aşteptaţi miercuri la un miting de protest care va avea loc la Alexandria.

Liderul SIP Teleorman, Tudor Spiridon, a declarat că este pentru prima dată în ultimii ani când dascălii recurg la o asemenea formă de protest, principalele revendicări vizând neaplicarea programului de austeritate anunţat de Guvern.

Potrivit sursei citate, alături de membrii SIP, care în Teleorman reprezintă interesele a peste 4.000 de cadre didactice, sunt aşteptaţi să ia parte şi alte categorii de bugetari şi chiar pensionari, „în semn de solidaritate”.

„Recurgerea la miting s-a hotărât după ce profesorii din judeţ, consultaţi în organizaţiile sindicale, au refuzat să continue greva generală, motivându-se, în principal, prin sărăcia în care se zbat tot mai mulţi dintre ei”, a afirmat Tudor Spiridon. Mitingul de la Alexandria se va desfăşura, potrivit aprobării autorităţilor locale, între orele 10,00 şi 12,00 pe platoul aflat între casa de cultură şi sediul Prefecturii Teleorman. AGERPRES