streza_laurentiu.jpgCâteva sute de elevi din judeţul Sibiu, din familii sărace, sunt ajutaţi de învăţătorii şi profesorii lor, să îşi facă temele după orele de la şcoală, în biserici şi chiar şi în sălile Facultăţii de Teologie, unde, după-amiaza se fac meditaţii gratuite pentru aceşti copii, mulţi dintre ei hrăniţi gratis de preoţi, din donaţiile enoriaşilor, a precizat luni, ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Acesta a inaugurat luni, cel de al patrulea astfel de loc pentru copii, amenajat într-o biserică din municipiul Sibiu, a doua ca mărime după Catedrala Mitropolitană.
„Fiecare lucrare socială a bisericii este o reuşită şi un început. Programul ‘Şcoală după şcoală’ este un program unde copiii care nu au acasă spaţiu suficient şi posibilităţi materiale, pentru ca să îşi pregătească temele pentru a doua zi, vin şi îi ajutăm noi cu ajutorul profesorilor voluntari şi ai învăţătorilor. Alături de aceşti copii sunt şi cadre didactice, dar şi preoţi şi pedagogi. Copiii pot servi în unele locuri şi masa la amiază caldă, la cantinele noastre sociale, după care fac temele cu profesorii în spaţiile amenajate”, a explicat Mitropolitul Ardealului.

ÎPS Laurenţiu a mai spus că Mitropolia Ardealului nu face faţă la cât de mulţi învăţători şi profesori se oferă voluntar să-i pregătească după şcoală, pe elevi, în spaţiile oferite de biserici. „Noi avem foarte multe oferte, nu avem locaţii suficiente pentru atâta vocaţie şi dragoste care există din partea profesorilor pentru programul „Şcoală de după şcoală.” Motiv pentru care vom încerca să extindem astfel de experimente. Avem foarte multe situaţii în care profesoare, învăţătoare, vin cu clasele la Facultatea de Teologie, unde după-amiaza spaţiile sunt libere, fac lecţiile cu copiii, cu care servesc masa şi la cantina Facultăţii”, a arătat Mitropolitul Ardealului.

În prezent, la patru biserici din municipiul Sibiu, peste 200 de elevi vin după şcoală şi sunt meditaţi gratis de învăţători şi profesori. Majoritatea acestor copii mănâncă la amiază la cantinele acestor biserici, unde sunt ajutate familiile nevoiaşe. Toate cheltuielile pentru ajutorarea copiilor sunt suportate din visteria fiecărei biserici, din donaţiile credincioşilor care vin la slujbe. AGERPRES