usamviasi_camin.jpgStudenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi vor avea mobilier nou în camerele de cămin. Conducerea instituţiei a decis achiziţionarea de paturi şi dulapuri pentru dotarea camerelor din două cămine aflate în administrarea acesteia.

Astfel, tinerii cazaţi în căminele C2 şi C4 vor avea mobilier nou, investiţia fiind realizată din veniturile proprii ale USAMV Iaşi şi se ridică la suma de 335 mii lei. Concret, de aceasta sumă s-au achiziţionat 285 dulapuri cu una sau două uşi şi 337 paturi simple sau etajate, cu saltelele aferente.

Mobilierul din celelalte două cămine, C1 şi C3, este deja schimbat, acţiunea fiind făcută odată cu lucrările de modernizare ale acestora.
USAMV asigură cazare tuturor studenţilor care nu au domiciliul în municipiul Iaşi, campusul studenţesc fiind la doar câţiva paşi de cele patru facultăţi. În total, instituţia de învăţământ superior are patru cămine dotate cu Internet, cablu TV, spaţii de gătit şi maşini de spălat, iar numărul locurilor de cazare disponibile este de aproximativ 1500. Mai precizăm că, în momentul de faţă, construcţia unui cămin studenţesc nou este în plină desfăşurare, locaţie ce va asigura, la finalizare, alte 256 de locuri de cazare.