logo_money.jpgMONEY.ro a alcătuit clasamentul al celor mai mari venituri nete anuale încasate de profesorii care activează în universităţile de stat din România, în 2010, potrivit declaraţiilor de avere din 2011, publicate pe site-urile universităţilor la care sunt afiliaţi.
Ca metodologie, MONEY.ro a comparat veniturile nete anual încasate de profesorii de la universităţile de stat din România în anul fiscal 2010, exclusiv din activităţi didactice şi de cercetare la universităţile publice în care activează, şi din evaluări Aracis.

Lista întocmită de MONEY.ro nu este completă, întrucât o serie de universităţi publice nu au publicat declaraţiile de avere ale corpului profesoral, pentru anul fiscal 2010, cu toate că legea 544 din 2001 privind liberul acces la informaţiile publice obligă instituţiile publice să actualizeze anual declaraţiile de avere. Printre universităţile care nu au publicat declaraţiile de avere pentru anul fiscal 2010 se numără Universitatea Bucureşti, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iaşi şi Universitatea din Craiova.

Cititi articolul complet aici