Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că a prezentat joi în şedinţa de guvern un proiect de hotărâre prin care să se aloce 150 de milioane de lei pentru copiii din mediile dezavantajate, care nu au acces la tehnologie şi care au păstrat cu dificultate legătura cu cadrele didactice în această perioadă.
„În această seară, în şedinţa de guvern, am prezentat un proiect de hotărâre de guvern prin care să se aloce bani de la fondul statului pentru achiziţionarea de echipamente tocmai pentru aceşti copii din mediile defavorizate. Prin urmare, 150 de milioane de lei pentru aceşti copii de care vorbeam, din mediile dezavantajate, care nu au acces la tehnologie, care cu dificultate au păstrat legătura cu cadrele didactice în această perioadă”, a spus Anisie la Realitatea Plus.
Ea a afirmat că este conştientă de faptul că există probleme în sistem. „Nu am fost pregătiţi şi recunoaştem lucrul acesta şi sunt conştientă de faptul că sunt probleme în sistem şi ştiu lucrurile acestea tocmai pentru că m-am consultat cu oamenii din sistem. În curând vom ieşi cu un plan articulat de măsuri care să vizeze nu numai această achiziţie de tablete, echipamentele necesare (…). Echipamentele necesare vor fi conectate la internet (…) pentru doi ani”, a precizat Anisie.
Potrivit ministrului, achiziţia va fi centralizată la nivel guvernamental. „Vom transmite către inspectoratele şcolare acele echipamente pe care le vom achiziţiona, deci vor avea şi internet şi laptop sau tabletă”, a adăugat Anisie. AGERPRES