Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat că la acest moment nu se ia în calcul îngheţarea anului şcolar sau amânarea examenelor naţionale.

„Vreau să îi asigur pe elevi, studenţi şi părinţi că, la acest moment, nu luăm în calcul sub nicio formă îngheţarea anului şcolar sau să amânăm examenele naţionale cu un an. Specialiştii din Ministerul Educaţiei lucrează la mai multe scenarii. Este adevărat însă, uitându-se cu atenţie şi la ceea ce se întâmplă în cazul sistemelor de educaţie din statele Uniunii Europene. (…) Obiectivul nostru este ca niciunul dintre elevi sau profesori să nu aibă de suferit. Vreau să precizez foarte clar că nu există un astfel de scenariu la acest moment referitor la îngheţarea anului şcolar. (…) Scenariile pe care le fac în acest moment specialiştii din cadrul ministerului vor fi făcute publice în momentul în care vom avea o situaţie clară a ceea ce se întâmplă”, a spus ministrul Educaţiei, la Digi 24.

Monica Anisie a arătat că toate scenariile gândite de experţii MEC vor fi luate în calcul în funcţie de evoluţie pandemiei, iar toate soluţiile vor fi discutate cu partenerii sociali. „Cred că la acest moment este important de menţionat faptul că toate aceste scenarii gândite de experţii din Ministerul Educaţiei vor fi luate în calcul în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus din România. (…) Acestea vor fi discutate (n.r. scenariile) şi cu partenerii noştri sociali – sindicate, elevi, părinţi, pentru că este important să luăm deciziile împreună”, a mai arătat reprezentantul MEC. Anisie le-a cerut elevilor şi studenţilor să stea în casă şi să continue învăţarea de la domiciliu.

Precizările acesteia vin după ce vicepremierul Raluca Turcan a declarat că există există trei scenarii posibile în privinţa anului şcolar. „Sunt trei etape posibile, cel puţin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul şcolar să continue şi evaluările să fie aşa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea şcolilor peste perioada anunţată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea. E foarte dificil de afirmat acum care va fi soluţia”, a afirmat vicepremierul la RFI. AGERPRES