Monica Anisie: Sunt 11 judeţe în care nu este nicio unitate de învăţământ în scenariul roşu

În 11 judeţe din România nicio unitate de învăţământ nu se află în scenariul roşu, a anunţat, duminică, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

“Este vorba de Harghita, Caraş-Severin, Hunedoara, Ialomiţa, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Covasna şi Vaslui. În aceste judeţe activităţile didactice se vor desfăşura în scenariul verde sau în scenariul galben”, a declarat Anisie, într-o conferinţă de presă organizată la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Ea a precizat că la acest moment sunt 12.423 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul verde, 4.915 unităţi în scenariul galben şi 263 de unităţi în scenariul roşu.

Ministrul Educaţiei a arătat că toată lumea a fost mobilizată în sistemul de educaţie şi fiecare unitate de învăţământ a fost verificată de către inspectori.

“Au fost în teren şi inspectorii generali şi inspectorii şcolari pentru a verifica fiecare unitate de învăţământ în parte. Am avut o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali”, a declarat Anisie. AGERPRES