burgui_alexandru.jpgSchimbarea conducerii la liceele cu rezultate slabe la bacalaureat din judeţul Giurgiu şi măsuri de monitorizare şi control la liceele din judeţ sunt o parte din măsurile aplicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu pentru prevenirea rezultatelor slabe de nivelul celor înregistrate în acest an la bacalaureat în judeţul Giurgiu.

‘Am luat măsura înlocuirii conducerii liceului de chimie din municipiu unde promovabilitatea la bacalaureat a fost zero, dar şi la liceul din Călugăreni unde rezultatele au fost de asemenea slabe. Totodată, pe tot parcursul acestui an şcolar vom face monitorizarea activităţii cadrelor didactice din licee, vom face controale inopinate în şcoli, iar atunci când situaţia impune acest lucru vom trece la avertismente şi chiar tăieri salariale’, a declarat vineri inspectorul şcolar general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu, Alexandru Burgui.

El spune că la liceul din Călugăreni deja a fost efectuat un astfel de control din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Giurgiu după ce au fost semnale că după ora 12,30 lipseau de la ore aproximativ 80 de elevi din cei aproape patru sute înscrişi la unitatea de învăţământ amintită şi aproximativ un sfert dintre cadrele didactice care predau la liceul respectiv. În acest an în judeţul Giurgiu promovabilitatea la bacalaureat a fost de 39% cu mult scăzută faţă de promovabilitatea din anii precedenţi când aceasta ajungea şi la 80%. AGERPRES