Ministerul Educatiei a propus modificarea Legii Invatamintului 85/1995, astfel incit universitatile de elita sa beneficieze de sprijin financiar suplimentar si de finantari diferentiate. Motivatia Ministerului tine de faptul ca sistemul actual nu incurajeaza dezvoltarea spre excelenta a universitatilor, deoarece e legat de finantarea pe student. O posibila finantare diferentiata ar putea incuraja cresterea calitatii invatamintului si performanta academica.
“In orice tara din Europa finantarea universitatilor nu e uniforma, ci diferentiata. De exemplu, UTCN, in urma evaluarii facute de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamintul Superior, a fost cotata cu grad de incredere ridicat si cea mai bine cotata din lotul evaluat. E normal ca universitatile sa aiba o finantare diferentiata, atit in partea de cercetare stiintifica, precum si in functie de implicarea sociala si economica“, e de parere Catalin Popa, purtatorul de cuvint al UTCN.

jQuery(document).ready(function($) { $.post('https://www.edumanager.ro/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '2291'}); });