copii parc.jpgMunicipalitatea botoşăneană a încheiat recent un parteneriat cu Şcoala cu clasele 1-8 “Elena Rareş” din Botoşani în vederea derulării programului “Un parc mai verde, un oraş mai frumos”, depus pentru finanţare în cadrul programului “Spaţii verzi”, componenta Spaţii verzi urbane – ediţia 2010.

Programul are ca scop implicarea comunităţilor în proiecte de finanţare, amenajare şi reabilitare de spaţii verzi publice în parteneriat cu MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat. Proiectul derulat de Asociaţia de Părinţi “Elena Rareş” din cadrul şcolii cu acelaşi nume urmăreşte reamenajarea zonei verzi din Parcul Tineretului.

Scopul acestui proiect este de a forma o atitudine ecologică faţă de mediu prin implicarea directă a elevilor, cadrelor didactice, părinţilor şi a comunităţilor locale. În urma parteneriatului încheiat cu Primăria Botoşani, municipalitatea va coordona şi monitoriza desfăşurarea proiectului, va asigura elevilor şi profesorilor plantele (flori, arbuşti, arbori) care vor fi plantate în Parcul Tineretului şi va sponsoriza cu cărţi şi alte materiale necesare elevii care se remarcă în cadrul acestor activităţi.

Nu este primul acord de parteneriat încheiat de Primăria Botoşani cu şcolile interesate să deruleze astfel de proiecte în municipiul Botoşani. Chiar în Săptămâna Mare un grup de copii de la Liceul Nicolae Iorga din Botoşani s-a întâlnit cu primarul Cătălin Flutur cerându-i sprijinul pentru implicarea într-o serie de acţiuni de ecologizare şi de protecţie a mediului. Anul trecut, de asemenea municipalitatea a încheiat un acord de parteneriat cu elevii şi profesorii de la Grupul Şcolar “Elie Radu” din Botoşani pentru reamenajarea parcului din curtea şcolii.