Cei şapte elevi din judeţul Iaşi care au reuşit să obţină nota maximă la Evaluarea Naţională, la care se adaugă cei 10 absolvenţi de liceu cu media 10 la Bacalaureat vor fi premiaţi de Primăria Municipiului Iaşi, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în cadrul unui eveniment care va avea loc joi, de la ora 10.00, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu.

„Acest gest normal de apreciere faţă de rezultatele excepţionale ale elevilor şi profesorilor ieşeni a devenit o frumoasă tradiţie pentru Primăria Municipiului Iaşi. Spre deosebire de anii precedenţi, absolvenţii cu media 10 vor primi premii în bani, alături de cărţi, diplome şi coroniţele pe care le merită cu toţii. De asemenea, vor fi recompensaţi şi profesorii disciplinelor de examen, diriginţii şi directorii unităţilor şcolare, care vor fi premiaţi în produse. Îi aşteptăm aşadar pe toţi – elevi, părinţi şi profesori – să celebrăm împreună, în condiţii de siguranţă, o nouă performanţă a Şcolii ieşene”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În urma examenelor de Evaluare Naţională, şapte elevi din judeţul Iaşi au obţinut media 10, trei dintre aceştia provenind de la Colegiul Naţional, tot trei de la Colegiul „Costache Negruzzi” şi unul de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Târgu Frumos. Dintre cei 10 „zecişti” de la Bacalaureat trei au finalizat studiile la Colegiul Naţional, doi la Colegiul „Costache Negruzzi”, tot doi la Colegiul „Emil Racoviţă” şi câte unul la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Liceul de Informatică „Grigore Moisil” şi Liceul Teoretic „Miron Costin” din Paşcani. AGERPRES