gradinita.jpgLucrările la primul campus şcolar din municipiul Braşov care va avea o creşă şi o grădiniţă cu program prelungit pentru 350 de copii au început marţi, în clădirea fostului liceu auto.

În prima etapă au început lucrările pentru creşa care va avea 150 de locuri şi se va întinde pe o suprafaţă totală de 3.200 metri pătraţi. În afară de reabilitarea clădirii şi izolarea termică, construcţia va beneficia şi de un sistem de încălzire prin panouri solare pentru apa caldă şi va avea dotări de ultimă oră.

În exterior, amenajările vor cuprinde un loc de joacă de 800 de metri pătraţi, spaţii verzi şi 50 de pomi fructiferi din diverse specii. Lucrările se vor termina în luna mai 2013 şi creşa va deveni funcţională începând din anul şcolar 2013-2014.

Campusul preşcolar va deservi zona Bartolomeu-Avram Iancu-Cariei, iar investiţia este de 2,5 milioane de lei din bugetul local. Creşa va fi cea de a opta din municipiul reşedinţă de judeţ, în prezent fiind disponibile 650 de locuri în şapte creşe construite sau reabilitate după anul 2004.

„Ne dorim să creăm un centru integrat, inclusiv cu sediu administrativ, cu terenuri de sport şi spaţii de joacă pentru copii, precum şi alte funcţiuni complementare. Este cel mai mare şi mai complex centru care reuneşte creşă şi grădiniţă din Braşov. Consider că prin acest proiect ne respectăm promisiunea pe care am făcut-o cetăţenilor din această zonă, aceea de a asigura cele mai bune condiţii de educaţie şi se încadrează în proiectul pe care îl derulez în calitate de primar „Creşă, grădiniţă, şcoală în cartier”, astfel încât municipiul Braşov să-şi rezolve în proporţie de 100% această problemă”, a declarat primarul George Scripcaru.

În etapa a doua se va construi grădiniţa cu program prelungit pentru care în această perioadă se desfăşoară procedura de elaborare a documentaţiei pentru eliberarea autorizaţiei de construcţie. Investiţia pentru grădiniţa este finanţată de Ministerul Educaţiei prin Programul privind Reforma Educaţiei Timpurii în România. Fondurile pentru acest program provin dintr-un acord de împrumut între Guvernul României şi Banca Europeană pentru Investiţii. Finanţarea pentru Braşov este de 2 milioane de euro.

Grădiniţa cu program prelungit va avea 200 de locuri adică 10 grupe de preşcolari, iar suprafaţa imobilului va fi de 2.020 de metri pătraţi şi va avea printre altele, patru săli de clasă, săli de lucru cu copiii, cabinet medical cu izolator, sală multifuncţională pentru servirea mesei, bucătărie, vestiare, grupuri sanitare. În curte vor fi amenajate două terenuri de sport, două terenuri de joacă dotate cu dale de cauciuc şi borduri elastice, spaţii verzi. AGERPRES