Municipiul Buzău este primul oraş din România în care toate unităţile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, 26 la număr, au fost digitalizate, a anunţat, la deschiderea anului şcolar, primarul Constantin Toma. Totodată, grădiniţa „Cei şapte pitici” din municipiul Buzău a fost în mod experimental digitalizată.

„Platforma AdServio a fost implementată acum doi ani în şapte unităţi de învăţământ, patru licee şi trei şcoli generale, rezultatele au fost foarte bune, iar în acest an de acest proiect beneficiază toţi cei peste 27.000 de elevi din municipiul Buzău”, a declarat edilul Buzăului.

Primarul Constantin Toma a mai declarat că prin digitalizare comunicarea între profesor, părinte, elev se face în condiţii optime, inclusiv cu părinţii aflaţi la muncă în străinătate. „Există o comunicare mult mai strânsă între profesor, părinte, elev, iar educaţia capătă valenţe nebănuite, acces la biblioteca virtuală şi la informaţii de ultimă oră, şi, totodată, se renunţă la clasicul catalog de note”, a mai declarat sursa citată. AGERPRES