iasi_olimp_info.jpgUniversitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași organizează în perioada 5-9 martie cea de-a VIII-a ediție a Olimpiadei internaţionale de matematică pentru studenţi, South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students-SEEMOUS 2014.

La competiție iau parte 25 de echipe, totalizând 138 de participanți (studenți și profesori) din mai multe țări: Azerbaijan, Bulgaria, Grecia, Iran, România, Rusia, Turcia, Turkmenistan. Pe lângă concursul propriu-zis, organizatorii au pregătit pentru participanți și activități de socializare și de promovare a regiunii Moldovei: vizite cu ghid la obiectivele orașului Iași, spectacole artistice, excursie pe ruta Iași – Ruginoasa – Cetatea Neamțului – Mănăstirea Agapia.

Concursul, constând într-o probă scrisă de 5 ore, unde participanţii vor rezolva 4 probleme cu grad ridicat de dificultate, va avea loc vineri, 7 martie.Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc duminică, 9 martie, în Sala Verdi, Palas Congress Hall.

Olimpiada internațională de matematică pentru studenți este o competiţie universitară de excelenţă, adresându-se studenţilor din anul I și II, din Europa și nu numai, cu aptitudini şi performanţe înalte în domeniul matematicii.Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași au participat la toate competițiile de până acum, câștigând medalii de aur, argint și bronz. Gazdele edițiile anterioare au fost universități din Cipru, Grecia, Bulgaria, România.

Ediția 2014 a SEEMOUS este organizată în parteneriat cu Asociația „Recreații Matematice”, Societatea de Științe Matematice din Sud-Estul Europei (MASSEE), Societatea de Științe Matematice din România și este susținută de Consiliul Județean Iași.

Mai multe informații despre programul și participanții SEEMOUS 2014 pot fi regăsite pe math.etti.tuiasi.ro.