igienizare_scoli.jpg“Investim în viitorul tău” este proiectul selectat în cadrul Programului Operaţional Regional cofinanţat de Uniunea Europeană, care se desfăşoară şi în municipiul Oneşti. Şcolile care au intrat în renovări sunt Colegiul Tehnic “Gheorhe Asachi”, Şcoala cu clasele I-VIII “George Călinescu” şi Şcoala cu clasele I-VIII numărul 7.

Proiectul european de îmbunătăţire a infrastructurii educaţiei are ca scop crearea unui cadru modern şi prietenos care să asigure un proces educaţional la standarde europene şi o creştere a participării populaţiei şcolare. Termenele de finalizare diferă în funcţie de şcoală şi nu toţi elevii din septembrie vor intra la ore în “casă nouă”.

Colegiul “Gheorghe Asachi” prin acest proiect şi-a propus să reabiliteze cele patru clădiri componente, să refacă accesele carosabile şi aleile din incintă, să modernizeze grupurile sanitare, să înlocuiască tâmplăria de lemn cu cea din termopan, să realizeze zugrăvelile interioare în sălile de clasă, în anexe, în holuri, pe casa scării, în cancelarie, să se izoleze faţada, să refacă pardoseală.

Reabilitarea Școlii “George Călinescu” a presupus reabilitarea corpurilor clădirii, modernizarea grupurilor sanitare, înlocuirea tâmplăriei de lemn cu cea de termopan, zugrăveli interioare, refacerea pardoselii din sălile de clasă, refacerea instalaţiilor interioare electrice, apă-canal şi termice, refacerea acoperişului şi terenului de sport.